Posljednje vijesti

Standard Post with Gallery

ODRŽANA PROMOCIJA ZBORNIKA RADOVA "AGRESIJA NA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU: OPSADA I ODBRANA SARAJEVA - TRI DECENIJE POSLIJE"

Ova značajna knjiga predstavlja vrijednu zbirku radova koja detaljno istražuje ključne događaje tokom opsade Sarajeva, te analizira njihov uticaj i značaj tri decenije kasnije.

Više
Standard Post with Gallery

PRIJEM U MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI

Uposlenici Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu boravili su u službenoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru.

Više
Standard Post with Gallery

MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP U NOVOM PAZARU

Ispred Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu učestvovali su dr. sc. Muamer Džananović, dr. sc. Zilha Mastalić Košuta i dr. sc. Ermin Kuka.

Više
Standard Post with Gallery

Promocija zbornika “Agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu: Opsada i odbrana Sarajeva – tri decenije poslije-"

Promotori su dr. sc. Zilha Mastalić Košuta, dr. sc. Vahid Karavelić, akademik, prof. dr. Franjo Topić, prof. dr. Ismet Alija te akademik, prof. dr. Mirko Pejanović.

Više
Standard Post with Gallery

SLOBODAN PEKOVIĆ, OPTUŽEN ZA SILOVANJA I UBISTVA U FOČI 1992. USKORO BI SE MOGAO NAĆI NA SLOBODI ZBOG NEMARA SUDSTVA BIH

Tužilaštvo BiH je optužnicu protiv Pekovića (u vrijeme izvršenja zločina se navodno prezivao Ćurčić a kasnije je prezime promijenio u Peković) podiglo u septembru 2018. godine.

Više