PROMOCIJA KNJIGE: “ŠTA DA ODGOVORIMO NAŠOJ DJECI“, AUTORA ARNE JOHANA VETLESENA I RASMUSA WILLIGA

U suorganizaciji Univerziteta u Sarajevu – Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava i Fakulteta za upravu, pridružene članice Univerziteta u Sarajevu, 20. maja 2024. godine je u prostorijama Fakulteta održana promocija i razgovor o knjizi “Šta da odgovorimo našoj djeci?“, autorâ norveškog akademika, filozofa i profesora Arne Johana Vetlesena i danskog sociologa Rasmusa Williga. Knjigu je sa danskog jezika preveo prof. dr. Rasim Muratović, naučni savjetnik i direktor Instituta, a izdavač je Fakultet za upravu, pridružena članica Univerziteta u Sarajevu.

Uvodnu riječ na promociji imao je dekan Fakulteta prof. dr. Emir Tahirović, koji je izrazio zadovoljstvo što je Fakultet domaćin prof. dr. Arne Johanu Vetlesenu, eminentnom i priznatom norveškom naučniku i akademiku.

Promotori knjige su bili naučni radnici Instituta: prof. dr. Ermin Kuka, viši naučni saradnik, recenzent dr. Alma Hajrić-Čaušević, naučni saradnik i mr. Almir Grabovica, viši stručni saradnik. Promotori su u svojim osvrtima i izlaganjima predstavili sadržaj i ukazali na najznačajnije aspekte i poruke knjige.

Moderator promocije bio je prof. dr. Rasim Muratović, naučni savjetnik i direktor Instituta, koji se zahvalio dekanu Fakultetu za upravu prof. dr. Emiru Tahiroviću na gostoprimstvu i otvorenosti za saradnju.

Share: