Institut za istraživanje zločina digitalizirao bibiloteku svojih izdanja

Biblioteka Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu raspolaže nezanemarljivim brojem publikacija koje s različitih aspekata – pravnog, historijskog, sociološkog, psihološkog – osvjetljavaju zločine u Bosni i Hercegovini počinjene u razdoblju 1992–1995.

Institut je od svoga osnivanja do danas izdavač preko stotinu naučnoistraživačkih publikacija istraživača koji su svojim nesebičnim trudom i zalaganjem odgovorili na mnoga pitanja koja se tiču zločina, ali i otvorili nova na koja tek treba dati odgovore.

Kako bismo naučnoistraživačkim radnicima, ali i svima drugima koji istražuju, izučavaju, koji žele naučiti ili pak informirati se o agresiji na Bosnu i Hercegovinu olakšali pristup neophodnoj građi, na našoj web-stranici od danas će biti dostupno stotinu Institutovih publikacija, a uskoro će se i sva ostala izdanja Instituta digitalizirati i naći na našoj stranici.

Digitalizacijom bibliotečke građe nastojimo zubu vremena oteti istinu koja bi u suprotnom otišla u zaborav sa svojim svjedocima. To je samo jedan u nizu projekata kojim će Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu obilježiti dvadeset petu godišnjicu genocida u Srebrenici.

 

Share: