Standard Post with Gallery

PRVOSTEPENA PRESUDA ICTY-A U SLUČAJU RATKO MLADIĆ

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) je u srijedu, 22.11.2017 godine donio prvostepenu presudu Ratku Mladiću.

Više
Standard Post with Gallery

JAVNI OGLAS ZA IZBOR I IMENOVANJE ŠEST ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Na osnovu člana 125. i 154. Zakona o visokom obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 33/17) i članova 49, 50, 51. i 56. Statuta Univerziteta u Sarajevu, Senat Univerziteta u Sarajevu raspisuje...

Više
Standard Post with Gallery

DIREKTOR INSTITUTA BORAVIO NA STUDIJSKOM USAVRŠAVANJU U OSLU

Direktor Instituta, dr. Rasim Muratovic, u period od 16. do 29. oktobra 2017. godine, je boravio na studijskom usavršavanju u Oslu u Norveškoj.

Više
Standard Post with Gallery

NAJAVA NOVOG IZDANJA INSTITUTA “TELEGRAMI ZA ANGELA PALMERASA”

Uskoro iz štampe izlazi novo izdanje Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu “Telegrami za Angela Palmerasa”, autora Jasmina Hodžića.

Više
Standard Post with Gallery

INFORMACIJA O PONUDI IZDANJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Knjižara Svjetlostkomerc je, u okviru svoje ponude knjiga za juli 2017. godine, na izlozima svojih poslovnica, pored ostalih, značajnu prednost i pažnju dala knjigama iz oblasti zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Više