Standard Post with Gallery

PRIJEM KOD GRADONAČELNICE GRADA SARAJEVA U POVODU OBJAVLJIVANJA KNJIGE PROF. DR. DENISA BEĆIROVIĆA - NAJNOVIJEG IZDANJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Gradonačelnica Grada Sarajeva doc. dr. Benjamina Karić 27. jula 2021. godine upriličila je prijem u povodu objavljivanja knjige “Teritorijalni ekspanzionizam Srbije prema Bosni i Hercegovini (1804–2020)” autora prof. dr. Denisa Bećirovića.

Više
Standard Post with Gallery

KONKURS ZA IZBOR U NAUČNO ZVANJE

Raspisuje se konkurs za izbor u naučno zvanje.

Više
Standard Post with Gallery

Izjava naučnog saradnika Amira Klike o naučnom istraživanju

Izjava

Više
Standard Post with Gallery

Naučna tribina u Goraždu: Obaveza je pamćenja počinjenih zločina

O genocidu i drugim zločinima protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom počinjenim u bosanskom Podrinju 1992-1995. godine kao i važnosti naučnih istraživanja zločina govorio je dr. sc. Muamer Džananović.

Više
Standard Post with Gallery

Okrugli stol na temu "Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i historijski revizionizam"

U okruglom stolu su učestvovale naučne saradnice Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, Merisa Karović-Babić i Zilha Mastalić Košuta.

Više