Standard Post with Gallery

PROF. DR. RASIM MURATOVIĆ IZABRAN ZA DIREKTORA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA

U skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti Kantona Sarajevo, Statutom UNSA i Poslovnikom o radu Vijeća Instituta za direktora Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, za mandatni period

Više
Standard Post with Gallery

Suicidalni genocid - Oslobođenje

U ovom dnevnom listu će, putem redovnih feljtona, biti objavljeni najzanimljiviji apstrakti prijavljenih učesnika Konferencije, a prvi feljton objavljen je u srijedu, 9. 9. 2020. godine.

Više
Standard Post with Gallery

Kako je general VRS-a Dragiša Masal za zlodjela nagrađen bistom u Višegradu

Na širem području Višegrada u posljednje dvije decenije podignuto je više spomenika u čast ratnim zločincima, a danas uglavnom služe za okupljanja pripadnika ravnogorskog pokreta i druge manifestacije koje ne simboliziraju ništa dobro.

Više
Standard Post with Gallery

Institut za istraživanje zločina digitalizirao bibiloteku svojih izdanja

Biblioteka Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu raspolaže nezanemarljivim brojem publikacija koje s različitih aspekata.

Više
Standard Post with Gallery

Historiografija i historijski izvori o genocidu u Srebrenici

Rad naučne saradnice Instituta Merise Karović Babić, objavljen u zborniku Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, "Prilozi o historiografiji Bosne i Hercegovine (2001-2007)", pod naslovom: Historijski izvori i historiografija o genocidu u Srebre

Više