Posljednje vijesti

Standard Post with Gallery

30. GODINA OD FORMIRANJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Institut je formiran 4. septembra 1992. na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine (Službeni list RBiH, broj 16/92), koja je potvrđena na sjednici Skupštine RBiH 1. juna 1994.

Više
Standard Post with Gallery

DIREKTOR INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA, PROF. DR. RASIM MURATOVIĆ, IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA VIJEĆA GRUPACIJE DRUŠTVENIH NAUKA

Na 9. Redovnoj sjednici Vijeća grupacije društvenih nauka, održanoj 19. septembra 2022. godine, direktor Instituta za istraživanje zločina, prof. dr. Rasim Muratović, je jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća za studijsku 2022/2023. godinu.

Više
Standard Post with Gallery

INTERVJU DOC. DR. ERMINA KUKE, VIŠEG NAUČNOG SARADNIKA INSTITUTA, ZA EMISIJU “SASVIM ISKRENO”, NA MTV IGMAN

Doc. dr. Ermin Kuka, viši naučni saradnik Univerziteta u Sarajevu-Instituta za istraživanje zločina, u emisiji "Sasvim iskreno" govorio je na više tema iz djelokruga rada Instituta.

Više
Standard Post with Gallery

Pogledajte prilog 'Krvavi turizem' u kojem je učestvovala dr. sc. Zilha Mastalić Košuta, viši naučni saradnik Instituta

Prilog je prikazan na Tv Slo 1 u emisiji Tednik pod nazivom Krvavi turizam, 19. septembra 2022. u 20 sati.

Više
Standard Post with Gallery

Značaj antifašističkog pokreta otpora za nezavisnost Bosne i Hercegovine

Ostvarenje državne nezavisnosti i njena odbrana 1992 - 1995. još je jedna velika historijska prekretnica u korist Bosne i Hercegovine, a koja bi teško bila ostvariva bez one iz 1943. godine.

Više