Posljednje vijesti

Standard Post with Gallery

TRIBINA O GENOCIDU U SREBRENICI

Gost tribine je PROF. DR. RASIM MURATOVIĆ, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

Više
Standard Post with Gallery

KOLUMNA AKADEMIKA, PROF. DR. ARNEA JOHANA VETLESENA O RADNOJ POSJETI UNIVERZITETU U SARAJEVU – INSTITUTU ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA

Akademik Vetlesen je radnu posjetu iskoristio za promocije nekih od svojih objavljenih djela koje su se održale u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Visokom.

Više
Standard Post with Gallery

Dr. Muamer Džananović učesnik Prve studentske konferencije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli: “Genocid nad Bošnjacima i zločini protiv čovječnosti”

Prva studentska konferencija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli predstavlja značajan istraživački doprinos studenata razumijevanju genocida i zločina protiv čovječnosti.

Više
Standard Post with Gallery

UČEŠĆE PROF. DR. ERMINA KUKE I DR. SC. MUAMERA DŽANANOVIĆA NA NAUČNOM OKRUGLOM STOLU U BRČKOM, 3. JUNI 2024. GODINE

U Brčom je 3. juna 2024. godine održan naučni okrugli sto: “Zločini nad Bošnjacima općine Brčko tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu“.

Više
Standard Post with Gallery

Prof. dr. Arne Johan Vetlesen za Oslobođenje: 'Negiranje genocida je unaprijed osmišljen dio zločina.'

Za O kanal prof. dr. Arne Johan Vetlesen, norveški akademik i filozof govori o genocidu u Srebrenici i problemu negiranja genocida, kao i o Rezoluciji koja će se u četvrtak naći pred Generalnom skupštinom UN-a.

Više